Proprietățile medicamentelor utilizate în prostatita

Recent, inflamația prostatei a fost diagnosticată din ce în ce mai frecvent. Dar dacă mai devreme boala a fost detectată la bărbații peste 40 de ani, astăzi patologia apare adesea la tineri. Cauza poate fi o infecție, viruși, imunitate scăzută, un stil de viață sedentar și așa mai departe. În consecință, medicamentele pentru tratamentul prostatitei vor fi diverse. Puteți selecta cel mai eficient dintre acestea doar împreună cu medicul dumneavoastră după o examinare amănunțită.

Doctor care examinează un remediu pentru prostatită

tipuri de droguri

Toate medicamentele sunt prezentate în diferite forme de eliberare. Cu prostatita la bărbați, pot fi utilizate injecții, tablete, supozitoare, unguente și soluții de instilare. În faza acută, injecțiile sunt prescrise, în timp ce medicamentele pentru tratamentul prostatitei cronice sunt oferite mai ales sub formă de tablete și capsule. Printre acestea, antibioticele și antiinflamatoarele sunt obligatorii. Primele includ cele mai eficiente medicamente, cum ar fi fluorochinolonele, penicilinele și tetraciclinele. Dacă se identifică o infecție specifică, pot fi prescrise alte antibiotice.

Medicamentele antiinflamatoare sunt utilizate în orice formă de patologie, adică atât în prezența bacteriilor, cât și în absența acestora. Scopul lor principal este de a reduce inflamația și de a îmbunătăți funcționarea organismului. De asemenea, puteți lua analgezice și vitamine sub formă de pastile. Cu toate acestea, imunomodulatoarele și medicamentele pentru accelerarea regenerării se fac mai des sub formă de injecții. Astfel de injecții sunt adesea prescrise în afara stadiului acut pentru a restabili țesutul prostatic.

În plus, în tratamentul bărbaților se folosesc supozitoare și creme pentru administrare rectală. Acestea sunt cele mai convenabile forme care vă permit să acționați direct asupra focarului inflamației. Sub formă de supozitoare, există medicamente antiinflamatoare, analgezice, antibiotice și așa mai departe.

Instilatii in prostatita

În unele cazuri, pot fi necesare instilări. Medicamentul este injectat în uretră într-un volum de cel mult 5 mililitri.

Alegerea formei medicamentului se face numai împreună cu medicul, în funcție de stadiul patologiei și de caracteristicile acesteia. Este imposibil să înlocuiți injecțiile cu tablete sau supozitoare.

Principiul principal al tratamentului

Pentru efectul dorit este necesar un tratament complex. Este posibil să nu vă limitați doar la antibiotice sau doar la analgezice. Schema unui proces acut, de regulă, include următoarele medicamente:

  • antibiotice pentru eliminarea florei patogene;
  • medicamente antiinflamatoare;
  • analgezice și antispastice pentru dureri severe;
  • Supozitoare pentru ameliorarea inflamației locale.
Pastile pentru prostatită

În plus față de cele de mai sus, pot fi utilizate medicamente din alte grupuri, de exemplu, agenți hormonali, alfa-blocante, imunomodulatoare, relaxante musculare și așa mai departe. Fiecare medicament are propria sa durată de utilizare și dozare. Ele sunt determinate pe baza proprietăților agentului și a acțiunii acestuia.

Agenții antibacterieni sunt obligatorii dacă prostatita bacteriană este detectată la bărbați. De exemplu, sunt luate într-o formă cronică de la o săptămână la două luni. În inflamația severă, pot fi utilizate injecții, dar tabletele sunt încă mai frecvent prescrise. Alegerea se face pe baza florei disponibile și a caracteristicilor individuale ale pacientului.

Antiinflamatoarele sunt, de asemenea, folosite pentru orice formă de prostatita. Ele ajută la reducerea inflamației chiar și atunci când pietrele sunt prezenți în prostată. Perioada de admitere nu este de obicei mai mare de 14 zile, dar pot fi folosite și cursuri mai lungi.

Analgezicele sunt folosite numai pentru dureri severe. De regulă, un aport de trei zile în faza acută este suficient. Se pot folosi atât comprimatele, cât și injecțiile. În prezența unui proces cronic la bărbați, nu este nevoie de aceste medicamente.

Injecții pentru prostatită

Alfa blocante și analgezice sunt utilizate în cursul acut timp de 2-3 zile. Același lucru este valabil și pentru antispastice.

În același timp, există medicamente care se iau pentru o perioadă lungă de timp, indiferent de stadiul patologiei. În primul rând, vitaminele și microelementele pentru bărbați ar trebui luate în mod regulat, iar cursurile de imunomodulatoare sunt organizate de două ori pe an. Hormonii sunt utilizați numai pe bază de prescripție medicală și după o examinare amănunțită.

De-a lungul vieții, puteți urma în mod regulat cursuri despre preparate din plante și rețete de medicină tradițională. Ele ajută la normalizarea activității glandei și la întărirea sistemului imunitar, reducând astfel riscul de recidivă.

nume de droguri

Dintre gama largă de medicamente, se pot distinge în special cele care sunt foarte eficiente și s-au dovedit la bărbații cu prostatita acută sau cronică. Foarte des, este prescris un agent antibacterian din grupa penicilinei, care face față bine unui număr mare de bacterii și nu provoacă efecte secundare.

În plus, pot fi utilizate și alte medicamente, cum ar fi penicilinele sub formă de injecții, tetraciclinele sub formă de tablete, antispastice precum. În plus, există mulți analogi, așa că numai un medic poate numi numele unui medicament potrivit.

Alături de medicamentele antibacteriene, se utilizează un medicament care are o proprietate pronunțată antibacteriană și antiinflamatoare. În plus, normalizează fluxul de urină și circulația sângelui în țesuturi. Promovează resorbția cheagurilor de sânge și stimulează activitatea țesutului muscular. Folosit în forma cronică a bolii. Poate fi prescris și după o intervenție chirurgicală.

Alte medicamente

Pe lângă cele de mai sus, pot fi utilizate și alte medicamente pentru prostatita la bărbați. Prin urmare, este prescris un remediu homeopat, care poate reduce inflamația și poate îmbunătăți fluxul de sânge către țesuturi. În același timp, umflarea scade, nutriția celulară se îmbunătățește, urinarea și secreția se normalizează. Este folosit doar ca parte a complexelor. Poate fi luată pentru o perioadă lungă de timp, până la șase luni. Medicamentul este bine tolerat, fără efecte secundare.

Se poate prescrie un preparat natural, compoziția conține doar componente din plante, ceea ce face ca produsul să fie sigur. Vă permite să eliminați rapid inflamația și să normalizați funcționarea glandei.

Toate medicamentele pentru tratamentul bărbaților trebuie prescrise numai de un medic după examinare. Fiecare medicament are propriile indicații și caracteristici de utilizare. Utilizarea incorectă poate duce la o agravare a stării și la dezvoltarea reacțiilor adverse.