Pastile pentru prostatită: cele mai ieftine și mai eficiente

Prostatita este o boală inflamatorie a prostatei. Ca și în cazul oricărei inflamații, principalul tratament pentru prostatita este terapia conservatoare. Există multe medicamente, deoarece numirea fiecăruia dintre ele are propriile indicații.

Tablete pentru tratamentul prostatitei

Luarea medicamentelor sub formă de tablete este principala metodă de tratare a prostatitei. Indicațiile pentru o astfel de terapie sunt următoarele:

 • durere la urinare;
 • dificultate la urinare;
 • plenitudine pelviană;
 • durere în perineu;
 • prostatoree sau spermatoree;
 • Creșterea diurezei nocturne;
 • Senzație de golire incompletă a vezicii urinare.

Înștiințare! În general, orice simptom de prostatita acută sau cronică este un indiciu al numirii anumitor grupuri de medicamente.

injectat pentru prostatită

Tipuri de pastile pentru prostatită

În funcție de tipul de prostatita, de formele și principalele manifestări ale acesteia, medicul poate prescrie unul sau mai multe dintre următoarele medicamente:

 • Analgezic;
 • antibiotice;
 • fitopreparate;
 • antispastice;
 • imunomodulatoare;
 • blocante alfa.

Fiecare dintre aceste grupuri are mulți membri.

Analgezic

Aceste medicamente inhibă principalele enzime inflamatorii, perturbând patogeneza acestora. O scădere a procesului inflamator duce la o scădere a edemului tisular, care încetează să comprime uretra și terminațiile nervoase.

Astfel, sindromul durerii este oprit.

Analgezicele sunt prescrise dacă prostatita este însoțită de durere constantă sau intermitentă.

antibiotice

Antibioticele sunt necesare atunci când prostatita este cauzată de acțiunea microflorei patogene.

Aceste medicamente acționează asupra factorului etiologic al inflamației, suprimând procesul infecțios în țesuturile glandei. Sunt prescrise antibiotice cu spectru larg sau medicamente la care aceste microorganisme sunt sensibile.

Este important! Antibioticele pot fi prescrise și pentru o formă neinfecțioasă de prostatita, atunci când prostata mărită comprimă uretra. Datorită unei încălcări a fluxului de urină, este posibilă dezvoltarea cistitei și pielonefritei. Pentru a preveni aceste boli, se prescriu antibiotice.

fitopreparate

Fitopreparatele funcționează într-un mod complex datorită bioflavonoidelor vegetale, vitaminelor și aminoacizilor. Ele sunt capabile să reducă inflamația, să amelioreze spasmele mușchilor netezi, să îmbunătățească trofismul țesuturilor și să mărească imunitatea. Cu toate acestea, nu au întotdeauna suficientă putere, așa că sunt prescrise împreună cu alte medicamente.

antispastice

Medicamentele din acest grup au un efect miotrop și relaxează mușchii netezi. Ca urmare, tonusul prostatei și al uretrei scade, retenția urinară se oprește și durerea scade.

În plus, antispasticele reduc tonusul vascular, ceea ce îmbunătățește trofismul țesutului prostatic și accelerează regenerarea acestuia.

imunomodulatoare

Aceste medicamente sunt capabile să stimuleze apărarea organismului. Acestea cresc imunitatea celulară și umorală, ceea ce este important în combaterea inflamației.

Este important! Imunomodulatoarele nu trebuie prescrise pentru prostatita autoimună. Această formă de inflamație este cauzată de celulele imune care atacă țesutul glandular. Acest grup de medicamente nu va face decât să agraveze situația.

alfa blocante

Principiul de acțiune al acestor medicamente este similar cu acțiunea antispastice. Diferența este că reduc tonusul mușchilor netezi acționând asupra terminațiilor nervoase.

Înștiințare! Au mai multe efecte secundare, astfel încât acest grup de medicamente este prescris pentru sindromul obstructiv sever sau durere.

Tabel comparativ de tablete din prostatită

grup de droguri mecanism de acțiune Note de utilizare efecte secundare
Analgezic Reduce inflamația și compresia terminațiilor nervoase. Sindrom de durere pronunțată. Urinare sau ejaculare dureroasă. Trombocitopenie, ulcere gastrice și duodenale, nefrită interstițială.
antibiotice Ucide microflora patogenă sau blochează reproducerea acestora. Prostatita infecțioasă, etiologia microbiană dovedită a bolii, sindrom obstructiv. Suprimarea microflorei proprii, afectarea celulelor hepatice, tulburări hematologice.
fitopreparate Reduce inflamația și spasmele, îmbunătățește trofismul tisular. Pentru orice formă de prostatita ca tratament suplimentar. Reactie alergica.
antispastice Ameliorează spasmul mușchilor netezi. Fenomene obstructive, retenție urinară, sindrom de durere. Amețeli, tahicardie, scăderea tensiunii arteriale.
imunomodulatoare Creșteți imunitatea organismului. Orice formă de prostatită, medicamente suplimentare. Reacții alergice și autoimune.
alfa blocante Reduce spasmul mușchiului neted al prostatei, îmbunătățește trofismul. Sindrom obstructiv pronunțat. Faza acută a inflamației. Tahicardie, scădere a tensiunii arteriale, amețeli, dureri de cap.